Op de website van XBRLreports kunt u altijd de meest recente versies van XBRLreports en de XBRLreports Communication Manager downloaden.
Volg onderstaand stappenplan voor het installeren van de update:

1 – Maak een kopie van het bestand XBRLreports.accdb. U kunt de locatie van dit bestand terugvinden in de instellingen van XBRLreports, op het tabblad Systeem. Kopieer het pad dat is ingevuld bij ‘Locatie XBRLreports bestanden’ naar de Windows Verkenner en kopieer het bestand naar bijvoorbeeld het bureaublad;

2 – Maak een kopie van het bestand XBRLCommunicatie.accdb door de XBRLreports Communication Manager te starten. Kies Overig/Instellingen en ga naar de tab ‘Communicatie’. Kopieer het pad wat is ingevuld bij ‘Locatie database XBRLreports Communication Manager’ naar de Windows Verkenner en kopieer het bestand naar bijvoorbeeld het bureaublad;

3 – Dubbelklik op het bestand XBRLreports_Setup_VersieX.X.X.X.exe en voer de installatiewizard uit met de standaard instellingen.

4 – Dubbelklik op het bestand XCM_Setup_VersieX.X.X.X.exe en voer de installatiewizard uit met de standaard instellingen.

5 – Start de XBRLreports Communication Manager en importeer de Berichtentabel, klik hier voor informatie.

6 – Controleer of de updates succesvol zijn geïnstalleerd, klik hier voor informatie over het controleren van de versienummers.

7 – Controleer in de XBRLreports Communication Manager of er nog regels in het overzicht aanwezig zijn wanneer u reeds eerder XBRL-instances heeft verzonden.
Indien er geen regels meer in het overzicht aanwezig zijn, zet het bij stap 2 gekopieerde bestand terug in de map ingevuld bij de ‘Locatie database XBRLreports Communication Manager’ .