Een licentie op de XBRLreports Communication Manager (XCM) is net als een licentie voor XBRLreports, persoonsgebonden, hetgeen inhoudt dat voor elke gebruiker van XCM binnen uw organisatie een aparte licentie moet worden verkregen. Als u de licentie voor de XBRLreports invoegtoepassing voor Excel al heeft geactiveerd op uw computer, dan zal de XCM hier automatisch gebruik van maken.

Bij het activeren van de licentie voor XBRLreports, zal ook automatisch de licentie voor de XCM worden geactiveerd. In het geval dat de XCM wordt geïnstalleerd op een andere computer of gebruikt gaat worden door een ander persoon, zal het nodig zijn om de licentie voor de XCM apart te activeren. Hiervoor dient u te beschikken over een geldige activatiecode. Het verkrijgen van een activatiecode wordt hier beschreven.

Om de licentie van de XCM apart van de licentie van XBRLreports te activeren, dient u middels de snelkoppeling op het bureaublad de XCM op te starten.

Op het tabblad ‘Overig’ treft u de menu-optie ‘Instellingen’ aan:

Vervolgens komt u via het menu item ‘Instellingen’, tabblad ‘Licentie’ op de locatie waar de licentie met een geldige activatiecode kan worden geactiveerd.

Hier vult u de door XBRLreports B.V. verstrekte activatiecode (zonder spaties, hoofdlettergevoelig) in. Wanneer de activatiecode wordt geaccepteerd, wordt de knop ‘Activeren’ uitgegrijsd en wordt een melding op het scherm getoond met het aantal resterende licenties.

Wanneer de licentie niet geactiveerd wordt, zal het niet mogelijk zijn om met de XCM een XBRL-instance te verzenden. Tevens is het opvragen van statusinformatie dan niet mogelijk.