Een licentie op de XBRLreports Communication Manager (XCM) is, net als een licentie voor XBRLreports, persoonsgebonden, hetgeen inhoudt dat voor elke gebruiker van XCM binnen uw organisatie een aparte licentie moet worden verkregen. Voor de activatie is een persoonlijk Fidesque account nodig. De abonnement beheerder kan een uitnodiging naar u versturen om een Fidesque account aan te maken of, als u al beschikt over een Fidesque account, dit te koppelen aan het abonnement..

Om de licentie van de XCM te activeren, dient u (middels de snelkoppeling op het bureaublad of vanuit de XBRLreports addin in Excel) de XCM op te starten.

Kies op het tabblad ‘Overig’ de menu-optie ‘Instellingen’. Ga dan naar tabblad ‘Licentie’. Er verschijnt nu een popup waarin u de gegevens van uw Fidesque dient in te voeren.
Als de accountgegevens correct zijn ingevoerd wordt de knop ‘Activeren’ uitgegrijsd en wordt een melding op het scherm getoond met het aantal resterende licenties.

Wanneer de licentie niet geactiveerd wordt, zal het niet mogelijk zijn om met de XCM een XBRL-instance te verzenden. Tevens is het opvragen van statusinformatie dan niet mogelijk.