Een licentie op de XBRLreports addin (XAO) is persoonsgebonden, hetgeen inhoudt dat voor elke gebruiker van XAO binnen uw organisatie een aparte licentie moet worden verkregen. Voor de activatie is een persoonlijk Fidesque account nodig. De abonnement beheerder kan een uitnodiging naar u versturen om een Fidesque account aan te maken of, als u al beschikt over een Fidesque account, dit te koppelen aan het abonnement.
Bewaar de gegevens van uw Fidesque account op een veilige manier!
Wanneer u met dezelfde gebruikersgegevens op een ander werkstation de licentie activeert, dan vervalt de eerdere activatie op een ander systeem. U bent hierdoor niet meer gebonden aan één werkstation om XBRLreports te kunnen gebruiken.

De licentie activeert u door Excel op te starten.
Nadat u het installatieprogramma van XBRLreports succesvol heeft doorlopen, treft u in de menubalk van Excel een extra menu-optie aan:

Door deze menu-optie te selecteren wordt de werkbalk van XBRLreports zichtbaar.
Vervolgens komt u via het menu item ‘Instellingen’, tabblad ‘Licentie’ op de locatie waar de persoonsgebonden licentie kan worden geactiveerd.

Klik op de knop ‘Activeer licentie’ waarna een popup verschijnt om via Fidesque in te loggen. Als de accountgegevens correct zijn ingevoerd wordt de knop ‘Activeren’ uitgegrijsd en wordt een melding op het scherm getoond dat de licentie geactiveerd is.

Zonder een geactiveerde licentie is XBRLreports volledig functioneel maar kunnen geen complete XBRL-instances worden gegenereerd.