Voor het gebruik van XIC kunt u een aantal zaken configureren.
Door op de knop ‘Instellingen’ te drukken wordt het volgende scherm getoond:

Standaard locatie output XBRLreports Inline Converter
Met ‘Selecteer’ kunt u de standaard map selecteren waar het geconverteerde bestand wordt opgeslagen. Het is ook mogelijk om XBRL Inline bestanden te converteren door één of meerdere bestanden te slepen naar het programma “XBRLreports Inline Converter.exe’ of de snelkoppeling hiervan op het bureaublad. De geconverteerde bestanden zullen worden opgeslagen in de map welke is vastgelegd in deze instelling.

Verkenner
Indien deze instelling is geactiveerd, wordt de verkenner automatisch geopend in de map waarnaar het geconverteerde bestand is opgeslagen. Deze instelling wordt ook gebruikt wanneer met de drag-en-drop functie bestanden worden geconverteerd.

Standaard taal XBRL Instance
Een XBRL-instance dat verstuurd wordt naar Digipoort of de BIV dient te zijn voorzien van een taalindicatie welke aangeeft in welke taal de informatie (zoals de toelichtingen) is opgenomen. In een XBRL Inline bestand is deze taal indicatie niet aanwezig en dient daarom bij de conversie te worden opgegeven. De standaard taalindicatie kan hier worden bepaald door één van de volgende taalcodes te selecteren:
• nl (Nederlands)
• en (Engels)
• de (Duits)
• fr (Frans)